Depression

En depression kan ramme alle og er en af de almindeligste psykiske lidelser. Hver femte eller sjette udvikler symptomer på depression på et tidspunkt i livet

Nogle gange viser en depression sig i kølvandet på en langvarig (stress)belastning og andre gange kan en depression udvikle sig langsomt og gradvist, så man ikke er klar over, at man lider af en depression. Man føler sig måske bare mere trist og irritabel. Omgivelserne ser det måske heller ikke, da symptomerne ikke altid er åbenlyse. Mennesker med depression gemmer ofte deres sygdom og symptomer i stedet for at tale om det med andre og søge hjælp.

Der er forskellige grader af depression fra den milde over den moderate til den svære tilstand.

Depression er svær at ”tænke væk”. Til trøst skal man vide, at den udmattelse og håbløshed, man føler, er en del af symptomerne og lidelsen og derfor forsvinder med behandlingen. Derfor er det vigtigt at søge professionel hjælp.

Alle kan føle sig triste af og til, men depression er noget langt mere

Heldigvis hjælper behandling.

​En depression viser sig ofte ved vedvarende nedtrykthed, nedsat lyst og interesse, nedsat energi og øget træthed. Det er en tilstand, der ikke skyldes dovenskab, og du oplever at situationer, som tidligere gjorde dig i godt humør, pludselig føles ligegyldige. Søvnen og appetitten kan være forstyrret, ligesom du kan opleve det vanskeligt at koncentrere dig.

Dine tanker kan kredse om negative selvbebrejdelser og skyldfølelse, hvilket måske gør, at din tillid til dig selv falder, og du begynder at ændre din adfærd, og isolerer dig fra andre mennesker. En depression kan opstå på baggrund af mange forskellige forhold. Manglende kommunikation og hjælp kan forværre dine livsbetingelser, hvorfor det er vigtigt, at du søger hjælp.

Kan du nikke genkendende til beskrivelserne, anbefaler vi dig at kontakte en af Psykologcentrets psykologer for behandling.

Psykologcentret

​Vesterbro 35, 9000 Aalborg Klik på adressen for rutevejledning

Samarbejder desuden med andre forsikringer/forsikringsnetværk​

Priser og Betaling

Du finder priser og betaling på siden for den enkelte psykolog.

Ved samtaler med Sygesikrings henvisning afregnes der kontant / Mobile Pay efter hver samtale. 

Ved samtaler, der er betalt af forsikringen, afregner psykologen direkte med forsikringen / forsikringsnetværket og du har dermed ingen udgifter forbundet hermed.
​Vi indberetter automatisk til Sygeforsikringen danmark, såfremt du oplyser at du er medlem.

Afbud skal meddeles senest kl 16 dagen før. Ellers skal du betale afbudsgebyr.